Gyújtógyertyák

A Bosch gyújtógyertyái új mércét állítanak fel.

Az autógyártók és -vezetők a motorkerékpár-gyártókhoz és -vezetőkhöz hasonlóan egységesek a tekintetben, hogy mindnyájan a Bosch gyújtógyertyáit kedvelik. Ezt tovább erősíti a Bosch és a vezető járműgyártók közötti szoros munkakapcsolat. A Bosch gyújtógyertyák népszerűségének oka kiváló teljesítményükben és kiemelkedő megbízhatóságukban keresendő. Ezen túlmenően nagyszerűen igazodnak az egyes motorok és járműmodellek igényeihez. Így aztán egész biztos lehet abban, hogy a Bosch Car Service műhelyeiben megtalálja az ideális gyújtógyertyát gépkocsijához.

 

 


A Bosch gyújtógyertyái – a motor garantáltan beindul

Internal combustion engine

A gyújtógyertyák a benzinmotoros autók legfontosabb alkatrészei közé tartoznak, hiszen a megbízható motorindításért felelősek. Ezenkívül kulcsfontosságúak az optimális motorteljesítmény és a megbízható működés tekintetében is, mivel alacsony kibocsátású gyújtást biztosítanak és hatékonyan védik a katalizátort. Ez különösen igaz a modern motorvezérlő rendszerekben, amelyeknél a gyújtógyertyák és azok kialakítása egyre fokozódó jelentőséggel bír.

 

Különleges variáció egy jól ismert témára

A gyújtógyertya alapelve egyszerű, de nagyszerű. Nagyfeszültségű impulzus halad át egy, a motortól elszigetelt vezetőn egy elektródáig, ahonnan szikra lép ki egy testelektróda felé. A szikra hőenergiája aztán meggyújtja az üzemanyag-levegő keveréket.


A megfelelő gyújtógyertya minden alkalmazáshoz

Bosch spark plug rangeA Bosch gyújtógyertyák választéka ugyanolyan sokszínű, mint alkalmazási módjaik. Műszaki értelemben a gyújtógyertyák tökéletesen alkalmasak bármely motorban való használatra. A Bosch gyújtógyertyái ugyanakkor nem csupán az utakon bizonyítanak. Kiváló minőségüknek köszönhetően ideális választást jelentenek tengeri és ipari alkalmazásokban, valamint kertészeti eszközökben is. Ahol Bosch gyújtógyertyákat alkalmaznak, kiváló minőségük és megbízhatóságuk mindig kifizetődik, és kulcsszerepet játszanak az optimális teljesítmény és motorműködés elérésében. További fontos feladatuk az üzemanyag-levegő keverék alacsony kibocsátású meggyújtása, a korrózió és a menetek berágódása elleni hatékony védelem és a jó elektromos vezetőképesség. Értékes előnyök az Ön, a gépkocsija és a környezet számára: Alacsonyabb üzemanyag-fogyasztás, jobb teljesítmény és kisebb károsanyag-kibocsátás


További információk és érdekes részletek


Nagy teljesítmény: Élharcos a legmodernebb technológiával

Nagy teljesítmény: Élharcos a legmodernebb technológiával

Van egy bizonyos összetevő, amely valóban energiát önt a nemzetközi autó-motor sportba: A Bosch gyújtógyertya. A versenyek világában, bármilyen eseményről is legyen szó, a résztvevők a Bosch gyújtógyertyáiba helyezik minden reményüket. És nem ok nélkül.

 

Győztes technológia sorozatgyártásban

A minőségi anyagokból, így ittriumból, platinából és irídiumból készített gyújtógyertyákat pontosan az autó-motor sport különleges igényeinek a kielégítésére fejlesztették ki. Ami azonban sikeres a versenypályán, az a közutakon is hasznos lehet. Így a műszaki újításokat közvetlenül beépítik az eredeti berendezésként gyártott gyújtógyertyákba. Sőt, mielőtt a műhelyek és az alkatrészpiac számára elkezdődik a sorozatgyártás, gyakran tovább tökéletesítik őket.

A Bosch gyújtógyertyák további alkalmazási területei

111 év gyújtógyertyái a Boschtól

111 év gyújtógyertyái a Boschtól

A Bosch találmánya immár több mint száz éve hozza mozgásba a járműveket. A Bosch 1902. január 7-én szabadalmaztatott egy gyújtógyertyával kombinált nagyfeszültségű gyújtómágnest. Első alkalommal sikerült garantálni az üzemanyag-levegő keverék megbízható meggyújtását belső égésű motorokban. Így a Bosch gyújtógyertyái nagymértékben hozzájárultak az automobil térhódításához. Ezenkívül letették az alapját az erős, gazdaságos és környezetbarát motorok kifejlesztésének is. A vezető járműgyártók a mai napig a Bosch gyújtógyertyáit használják eredeti berendezésként. A Bosch gyújtógyertyák megtalálhatók a tengeri járművek, jet skik, kertészeti és erdészeti eszközök motorjaiban, a nagyméretű gázmotorokban, vízszivattyúkban és szükség-áramfejlesztő generátorokban is.

A Bosch gyújtógyertya történetéhez